Hoe vind je de baan die bij je past?

Ik krijg regelmatig mensen aan mijn tafel die heel goed weten dat ze niet meer in de baan willen zitten waar ze nu in zitten. Dat de baan ze ongelukkig maakt en soms zelfs ziek. Als ze bij mij komen willen ze dat er iets verandert. Maar wat?

Geen energie

Ik herken het zo van mijn eigen zoektocht een aantal jaar geleden. Ik wist heel goed dat als ik door zou blijven sudderen in de baan die ik toen had, het niet lang meer zou duren voordat ik thuis zou komen te zitten met een burn-out. Het koste zoveel energie! En ik ging me om de simpelste dingen druk maken en onzeker voelen. De baan paste niet meer bij mij.

Dit niet meer!

Als ik gezond wilde blijven, moest er iets gebeuren! Maar hoe belabberd ook, ik wist wat ik had. Ik kon mijn rekeningen betalen, had zekerheid en wist dat ik ervaring had in dit werk, ook al paste het niet meer bij mij. Ik stond voor de keus, veilig doormodderen of voor mezelf kiezen. Ik koos voor mezelf. Ik ging op zoek naar iets anders.

Wat dan wel?

Maar wat paste er wel bij mij? Wat wilde ik dan wel? Ik wist het echt niet op dat moment. Ik wist heel goed wat ik niet wilde, maar wat ik wel wilde…? Geen flauw idee.

Alleen of samen

Ik ging op zoek. Ik verdwaalde op vacaturesites.  Ik dacht bij de ene helft van de vacatures: “Dat kan ik echt niet” en de andere helft: “Maar dat wil ik niet meer.” Ik liep vast en ik werd er moedeloos van. Het koste veel energie die ik niet had. Ik kwam er zelf niet meer uit. En soms hoeft dat ook niet. Ik heb hulp gezocht en gevonden in een coach.

Begin bij jezelf

Daar ben ik begonnen bij het begin in plaats van bij het einde. Door duidelijk te krijgen wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en waar mijn krachten liggen kreeg ik meer inzicht in mezelf. De allereerste en noodzakelijke stap naar een nieuwe baan die bij je past.

Ik kreeg meer inzicht in mezelf!

Door het inzicht in mezelf wist ik beter wat ik wilde. En dan kan je pas gericht gaan zoeken en vinden. En hier sta ik nu, ik coach en train mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Ik doe nu wat ik wil en waar ik blij van wordt.

Wil jij dit ook?

Wil jij ook meer inzicht in jezelf en blijer worden? Ik kan je daarbij helpen.  Klik hier en vindt meer informatie over coaching of neem contact met me op.

Hartelijke groet,

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *