Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2020-10-05

Wat zullen anderen wel niet van me denken?

Home > Blog vlog > Wat zullen anderen wel niet van me denken?Ik merk dat dit zwaar weegt voor mij als ik met een mondkapje in mijn jaszak de supermarkt inloop.

Ik wil namelijk niet als enige met een mondkapje op rondlopen.

 

 

mondkapje

 

Straks denken ze: ‘Wat een aansteller, Paniekzaaier, Bangerik. Zal er iets met haar zijn?'

Alhoewel ik de gezondheid van mijn dierbaren en van mezelf belangrijk vind is het kennelijk belangrijker wat onbekende mensen in de supermarkt van mij denken, ofzo.

Raar eigenlijk, maar ik wil heel graag niet raar zijn en ‘erbij horen’.

 

Erbij horen

En wat is erbij horen in dit geval? Niet de enige zijn die een mondkapje opheeft. Maar ook niet de enige zijn zonder mondkapje.

Want als je de enige bent zonder mondkapje ben je 'de aso, de dwarsligger, degene die met niemand rekening houdt.'

Ik kijk schichtig om mij heen. Ik zie dat het winkelpersoneel een mondkapje draagt. En zie ook dat het merendeel van de supermarktbezoekers een mondkapje draagt.

Ik pak mijn eigen mondkapje uit mijn jaszak en zet hem op. Nu hoor ik er ook bij.

 

En ik voel me suf. Waarom wil ik er, nog steeds, zo graag bij horen. Ik dacht dat ik daar van af was. Ik heb even het een en ander onderzocht. 

 

Kuddedier

De mens is een kuddedier. Net als in de natuur ben je veiliger in de kudde. Dan helpt het niet als de andere kant op huppelt, (met of zonder mondkapje), want dan kan de groep je niet beschermen. Wij mensen doen dus ons best om bij de kudde te horen zodat we veilig zijn.

 

Nieuw

Het ‘erbij willen horen’ steekt vooral de kop op bij nieuw gedrag. Iets wat ‘anders is dan normaal’. Voor mij was het de eerste keer dat ik een mondkapje ophad in de supermarkt. Ik was me extra bewust van mijn gedrag en hoe anderen hierop reageren. Ik heb dit ook met nieuwe kleding of een nieuw kapsel. Ik ben me er zelf heel erg bewust van en ben allert op de reacties. De eerstvolgende keer dat ik naar de supermarkt ging, deed ik het mondkapje gewoon op en stond er veel minder bij stil. Het ‘spannende’ was eraf.

 

Iedereen is bezig met zichzelf

Niemand is zoveel bezig met jezelf als jij. Ik stapte de supermarkt in met het gevoel dat iedereen naar me keek en dat iedereen wel een mening had over mij. Maar zo belangrijk ben ik helemaal niet! Niemand was met mij bezig. Grote kans dat iedereen met zijn eigen gedachten en mondkapje bezig was.

 

Jouw mening

Sta bewust stil bij je eigen mening. Hoe sta jij tegenover het onderwerp (mondkapjes in dit geval). Wat vind je wel of niet belangrijk. Als jij je bewust bent van je eigen mening, dan is de mening van iemand anders helemaal niet meer belangrijk. Dan mogen ze best denken: ‘Wat een aansteller, Paniekzaaier, Bangerik.’ want jij weet wat je belangrijk vindt!

 

Dus al met al is het helemaal niet gek als je af en toe bedenkt: ‘Wat zouden anderen hiervan denken?’ Maar wees je er bewust van. Dan hou je zelf de controle over je eigen leven in plaats van dat je geleefd wordt.

 

Wil jij ook de controle over je eigen leven en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem gerust contact met me op ( stuur een mailtje naar info@roskencoaching.nl) en dan kunnen we tijdens een gratis (online) gesprek bekijken of ik iets voor je kan betekenen.

 

Hartelijke groet,

Denise

 

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter