Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2020-03-26

Weekend! En het verschil is?

Home > Blog vlog > Weekend! En het verschil is?In deze tijd van Corona, lijken alle dagen op elkaar. Hoe krijg je wel het weekend gevoel? Daar heb ik een aantal tips voor. 

 

weekend en het verschil is?

 

Normale week

Normaal gesproken gaan de kinderen de hele week naar school, gaat mijn man naar zijn werk en ben ik ook regelmatig op pad voor coaching en trainingen. In het weekend zijn we allemaal thuis. We gaan naar clubs, spreken af met vrienden en gaan vaak op pad met elkaar.

 

Coronaweek

Nu zijn we de hele week allemaal thuis. De sportclubs gaan niet door en de afspraken met vrienden hebben we afgezegd. En op pad naar een museum of even winkelen zit er voorlopig niet in.

Hoe zorg je dan toch voor een weekendgevoel?

 

1 Werkspullen uit het zicht

Je kan nu niet de deur achter je dichttrekken en je werk op je werk laten. Daardoor is het lastiger om je werk los te laten. Ruim in het weekend je werkspullen op. Doe ze in een doos en zet hem uit het zicht. Heb je een aparte werkkamer waar je alles kan laten staan? Trek de deur dicht. Tot maandag.

 

2 Thuis uit eten

Met het hele gezin een uitgebreide maaltijd bereiden. Maak meerdere gangen met elkaar. Laat de kinderen zelf een gerecht kiezen om te maken. Zo ben je gezellig met elkaar bezig.  Je kan ook gourmetten of zelf een pizza maken. En als je geen zin hebt om te koken, kan je ook thuis laten bezorgen en thuis ‘uit eten gaan’. De tafel netjes dekken en je mooiste kleren aan. Hoe vaak doe je dat nu? Wij alleen met feestdagen. 

 

3 Online wine

In het weekend spraken we regelmatig af met vrienden. Dit kan natuurlijk ook online. Via Zoom of Google.meet samen een drankje doen en bijkletsen op afstand.

 

4 Familiebezoek

Ga langs bij opa en oma en ga buiten in de tuin of voor het raam staan. (houd natuurlijk gepaste afstand). Maak een mooie stoepkrijttekening ( https://www.facebook.com/stoepkrijtchallenge/), geef een dansoptreden of ga gewoon heel hard zwaaien. Wil je de deur niet uit? Je kan natuurlijk ook videobellen.

 

5 Quality time

Hoe vaak komt het nu voor dat je zoveel tijd met elkaar als gezin kunt besteden? Maak er gebruik van. Speel samen een gezelschapsspel, maak een puzzel, ga samen gamen, maak een knikkerbaan, leer een dans. Wees creatief. Geniet van elkaar.

 

6 Even niets

We waren alleen maar aan het rennen en moesten zoveel. Nu alles is afgelast, hebben we ineens tijd. Alles is teruggebracht naar de basis. Eindelijk tijd om echt naar jezelf te luisteren. Waar heb jij nu behoefte aan. Waar heb jij nu zin in? Lekker een boek lezen? Een lang bad nemen? Of gewoon even helemaal niets? Lekker doen.

 

Ik hoop dat je iets kan met deze tips en dat het weekend toch als weekend voelt. Heel veel succes in deze bijzondere tijd en zorg goed voor elkaar en jezelf.

 

Hartelijke groet,

Denise


Vond je dit artikel interessant? Ontvang automatisch de artikelen met handige tips in je mailbox en ontvang het gratis e-book: 'Boost je zelfvertrouwen'

 

 Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier.

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter