Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2017-10-31

Achter irritatie schuilt een kwaliteit

Home > Blog vlog > Achter irritatie schuilt een kwaliteitGisteravond tijdens de training ‘de regie over je leven’ stond alles in het teken van kwaliteiten. Je eigen kwaliteiten kennen. En nee, dan ben je niet arrogant! Dan heb je zelfinzicht ( zie blog kwaliteiten).

 

achter de wolken schijnt een kwaliteit

 

Spot op de valkuil

Wat mij opviel was dat de aandacht heel snel uitging naar de valkuil. Het ‘te’ van de kwaliteit. En dat daar zelfs zo de aandacht op werd gevestigd, dat de onderliggende kwaliteit volledig werd vergeten. Zo zonde!!! Je kwaliteiten en vooral je kernkwaliteiten zijn zo waardevol!!! Dus op zoek naar een andere manier om de kwaliteiten boven water te krijgen.

 

Allergisch reactie

Toen kwam er naar boven dat het gemakkelijk werd gevonden om te kijken naar waar je allergisch voor bent. Als je het al lastig vind om naar jezelf te kijken en het je gemakkelijker af gaat om naar de ander te kijken zou deze manier je kunnen helpen.

Aan wel gedrag heb jij een hekel. Waar krijg je vlekken van in je nek. Welk gedrag irriteer jij je aan? Roept bij jou een vervelend gevoel op? Dit maakte direct veel los en er kwamen hele verhalen. Bij de meeste kwam er ook een persoon naar boven die dat gedrag liet zien.

 

Egoïstische collega

Even een voorbeeld. Stel jij irriteert je enorm aan een collega die met niemand rekening houdt, die doet waar ze zelf zin in heeft. Jij vind haar zelfs soms egoïstisch. Je krijgt nog net geen uitslag van haar. Duidelijk een gevalletje allergische reactie.

 

Wat zegt dat over jou?

Maar wat zegt deze allergische reactie over jou? Wat is het positief tegenovergestelde van egoïsme voor jou. Dat kan bijvoorbeeld zijn ‘rekening houden met de ander’ of ‘hulpvaardig zijn’. Wie weet is het wel ‘inlevingsvermogen’. Bedenk goed voor jezelf wat het positief tegenovergestelde is van jouw allergie.

 

Omweg naar je kwaliteit

En tromgeroffel….. 9 van de 10 keer is het positief tegenovergestelde jouw kwaliteit! Hetgeen jou heel gemakkelijk af gaat, wat jij vanzelfsprekend vindt. Wat maakt dat jij jouw eigen persoon bent.

 

Omdenken

Dus als jij je irriteert aan iemand, is dat de uitgelezen kans om achter je eigen kwaliteit te komen (over omdenken gesproken). Probeer het maar uit.

 

Ik hoor graag van je of je iets hebt gehad aan dit artikel. 

 

Hartelijke groet,

Denise

  

PS Wil je reageren? Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier. 

 

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter