Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2017-05-17

Het leven is als een orchidee

Home > Blog vlog > Het leven is als een orchideeIk heb een orchidee in mijn raamkozijn staan. De orchidee was mijn oma's lievelingsplant. Een wonder dat hij het nog doet, want ik ben niet zo'n held met plantjes water geven. Nu heeft een orchidee ook niet zoveel water nodig, dus dat scheelt.

 

orchidee Rosken Coaching

Kale stokjes

De orchidee is lange tijd niet meer dan een paar kale stokjes geweest. Met veel geduld en liefde heb ik deze orchidee op een mooi plekje in het huis laten staan en af en te water gegeven. En nu heeft hij weer volop bloemen!

 

Geduld

Waarom deel ik dit? Het gaat om het stukje GEDULD. Ik merk dat het daar bij mij zelf nog wel eens aan ontbreekt. Ik wil graag dat dingen sneller gaan dan ze gaan en dat ik zou willen dat het gister al was gebeurd. Een uitspraak die mij helpt is: 'Het gras groeit niet sneller door er aan te trekken.' Je geeft het liefde en aandacht en verzorgt het goed. En dan gaat het vanzelf groeien. Als je gaat trekken gaat het raar groeien of breekt het af.

 

Schijndood

In het geval van de orchidee in het raamkozijn: Het leek alsof de orchidee dood was gegaan. Dat was niet zo. Het stopte al zijn energie in het vormen van nieuwe wortels en het vernieuwen van de stengels. En nu is de tijd gekomen dat de prachtige bloemen zijn uitgekomen.

 

Geniet van de mooiste bloemen

Het is ook nodig om je energie in de wortels en stengels te stoppen. Dit zorgt voor een goede, stevige basis, ook al valt dit niet echt op. En daarna, met een flinke dosis GEDULD, kun je genieten van de mooiste bloemen.

 

Warme groet,

Denise

 

PS Je kunt altijd een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek voor lifecoaching.

 

PPS Heb je iets gehad aan dit artikel of wil je reageren? 

Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan plaats ik hem voor jou op deze website.

 

Meer informatie over de training ' Grenzen herkennen, grenzen stellen' klik hier.

 
 
   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter