Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2017-03-20

Hallo LENTE

Home > Blog vlog > Hallo LENTEIk ben wakker geworden uit een winterslaap. En dat terwijl ik niet eens door had dat ik in winterslaap was. 

lammetje, zon, tulp


In de knop

Vorige week overviel het me haast. De zon scheen, de temperatuur was lekker ( ik kon zelfs zonder jas naar buiten) en er stond weinig wind. Al mijn zintuigen werden scherper. Waar ik eerst gewoon takken zag, zag in nu kleine knopjes aan de struiken en bomen ontstaan. Mijn aandacht werd getrokken door de krokussen in verschillende paarstinten, geel en wit. Narcissen die de kop op steken. De natuur komt weer tot bloei. Joehoe!


Naar buiten!

Ik ben (ook al stond het niet op de planning) naar buiten gegaan en een eind gaan fietsen. Even de lente helemaal in me opnemen. Ik heb al een aantal ‘AAAAH, LAMMETJES!!!’ aanvallen gehad. Ze zijn zo schattig en zo leuk als ze achter elkaar aan dartelen. Ik krijg altijd een instant geluksgevoel van lammetjes. Maakt niet uit hoe mijn humeur is. Laat mij lammetjes zien en ik wordt blij! 

En het ruikt zo lekker! Een soort van frisse, zachte… eeeh, eigenlijk niet te beschrijven. Gewoon lekker! Ik adem de lente diep in. 

 

Winterblues

De natuur maakt een metamorfose door. Maar ikzelf voelde hem ook. 

In de herfst en winter, vooral als het donker, nat en guur is, ben ik niet op mijn best. Ik maak me meer en sneller zorgen over dingen ( ik kan niet eens benoemen waarover, zo vaag is het eigenlijk), ik heb minder energie en ik ben vatbaarder voor dipjes. Het is allemaal wat zwaarder. Letterlijk donkerder. 

 

Lentekriebels

En dan komt nu de lente en voel ik me lichter worden. Ik ga meer naar buiten, leef meer in het moment en maak me minder zorgen. Het komt allemaal wel goed! 

En ik herken het gevoel weer als het lente is. De lichtere versie van mezelf. Ik heb weer volop energie en bruis van de nieuwe ideeen.

 

Oude vriend

Alsof je een goede vriend een tijd niet hebt gezien. Je raakt met elkaar aan de praat en het is weer helemaal goed. Je hebt dan pas door wat je hebt gemist. En zo is het ook met mij en de lente. Ik kom in de lente een versie tegen van mezelf, waarvan ik niet wist dat ik die miste…

Maar daar is ze weer en ik geniet volop!


Hartelijke groet,

Denise

 

PS Je kunt altijd een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

PPS Heb je iets gehad aan dit artikel of wil je reageren? 

Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan plaats ik hem voor jou op deze website.

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier. 

    

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter