Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2017-02-20

Ik KAN het! Tips voor meer zelfvertrouwen

Home > Blog vlog > Ik KAN het! Tips voor meer zelfvertrouwenIk ben wel eens heel erg zenuwachtig voordat ik iets nieuws ga doen. Denk aan een presentatie, een sollicitatiegesprek, een nieuwe training. Het gevoel zit dicht tegen een paniekaanval aan. Herkenbaar? Waar ben jij wel eens zenuwachtig voor?

 

 Ik kan het

 

De volgende tips helpen mij om vol zelfvertrouwen door te gaan.

 

Goede voorbereiding

Alles valt of staat bij een goede voorbereiding. Stel ik ga een presentatie geven? Dan zorg ik dat mijn verhaal klopt en ben ik de presentatie hardop aan het oefenen achter mijn computer. Verder zorg ik dat alles klaar staat voordat ik op weg ga. Hoef ik het alleen maar mee te nemen en dit voorkomt stress op het laatste moment. Ik ga ruim op tijd weg, zodat ik niet bang hoef te zijn dat ik te laat kom. En als ik te vroeg ben, kan ik me focussen op de volgende tips. Aan de voorbereiding zal het niet liggen!

 

Stevig staan

Ik zorg dat ik stevig sta. (Ook wel ‘aarden’ genoemd). Dit zorgt er voor dat ik me rustiger en zekerder voel. Ik doe dat door beide voeten op de grond te zetten, doe mijn ogen dicht en ik visualiseer een rode kabel vanaf mijn stuitje naar het middelpunt van de aarde. Daarbij adem ik rustig in en uit. Daarna open ik mijn ogen weer en ik voel me rustig. Probeer het maar een keertje.

 

Ik kan het!

Soms ben je zo zenuwachtig dat je onbewust jezelf zegt: Ik kan het niet!. Dit helpt niet echt tegen de zenuwen. Je kunt je hersenen voor de gek houden. Als je iets maar vaak genoeg tegen jezelf zegt (hardop, het liefst in de spiegel) ga je erin geloven. Dus zeg tegen jezelf: Ik KAN het!!!!

 

Powerpose

Je kunt ook je lichaam gebruiken om meer zelfvertrouwen te krijgen. Neem een powerpose aan. Een voorbeeld van een powerpose is ‘Staan-alsof-je-net-gewonnen-hebt’. Rechtop, borst vooruit, schouders naar achter, armen omhoog en blij kijken. Je lichaam maakt dan dezelfde stofjes aan als wanneer je echt net gewonnen hebt. En dit zorgt ervoor dat je je zelfverzekerder voelt en het ook uitstraalt. Het werkt echt! Dus ga vooraf even in het toilet staan en neem een powerpose aan. Klik hier voor de Tedtalk.

 

Ik hoor graag of je iets aan de tips hebt. Veel succes met je volgende uitdaging!

 

Warme groet,

Denise

 

PS Je kunt altijd een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek voor lifecoaching.

 

PPS Heb je iets gehad aan dit artikel of wil je reageren? 

Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan plaats ik hem voor jou op deze website.

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier. 

 

 

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter