Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2016-12-15

5 tips voor relaxte feestdagen

Home > Blog vlog > 5 tips voor relaxte feestdagenDe feestdagen komen er weer aan. Een van mijn favoriete tijden in het jaar. Maar het kan ook stress met zich mee brengen. 

 

kerstbal en slinger

Hier een paar tips om de feestdagen met minder stress door te komen. 

1 Besteed het uit
Het hoeft niet allemaal bij jullie thuis. Je hoeft niet meteen naar het restaurant te rennen, maar het kan ook een keertje bij iemand anders thuis. 
Dat geeft iets meer lucht. En is het thuis, dan kun je ook gourmetten, een catering laten komen, of iedereen iets mee laten nemen. Even leuk, maar levert een stuk minder stress op. 

2 Voorbereiden
Wel een veel gangendiner maken? Kijk wat je vooraf allemaal al kunt voorbereiden. Zo voorkom je dat je de feestdagen in de keuken mee maakt in plaats van met de mensen die je hebt uitgenodigd. 

3 Vraag om hulp
Terwijl jij staat te goochelen met alles en geïrriteerd denkt:’ Zien ze nu echt niet dat ik even wat hulp kan gebruiken?’ Nee, 9 van de 10 keer zien ze het echt niet.
Anderen kunnen niet ruiken dat jij het heel prettig zou vinden als ze even de tafel dekken, terwijl jij met de laatste dingen bezig bent. 
Gewoon vragen dus. 

4 Taken verdelen
Vindt je het lastig om hulp te vragen? Verdeel samen vooraf de taken, zoals bijvoorbeeld: Pietje dekt de tafel, Klaasje is verantwoordelijk voor de drankjes en Jantje ruimt af.
Dat zorgt er voor dat je met de feestdag niet de hele tijd aan het rennen bent, terwijl de rest heerlijk zit te genieten.  En je hoeft niet aan alles te denken. Verspreide verantwoordelijkheid.  

5 Geniet! 
De belangrijkste van dit rijtje. Sta bij de feestdagen bewust stil bij de mooie momenten. Waar wordt jij blij van. Waar krijg jij een warm gevoel van. Neem hier de tijd voor en laat het op je inwerken.
Deel het met anderen, dan kunnen jullie samen bewust genieten. 

Hele fijne en relaxte kerstdagen allemaal!!!!

Warme groet,

Denise

 

PS Je kunt altijd een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek voor lifecoaching.

 

PPS Heb je iets gehad aan dit artikel of wil je reageren? 

Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan plaats ik hem voor jou op deze website.

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter