Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2016-08-16

5 tips om je vakantiegevoel vast te houden

Home > Blog vlog > 5 tips om je vakantiegevoel vast te houdenDe vakantie is voorbij. Je had er zo naar uit gekeken. Even niks. Even uit de sneltrein stappen. Even een pas op de plaats en even opladen. En ben jij opgeladen? Dan kun je weer helemaal aan de slag. Maar vaak is dat ontspannen gevoel van de vakantie al na een paar dagen weer verdwenen.


 vakantiegeveol vasthouden

 

 

Waar staat vakantie voor jou voor? Voor mij staat het voor: even er helemaal uit, een andere omgeving, weg van werk, tijd voor elkaar, tijd voor mezelf, leuke dingen doen, mooie natuur, lekker eten en drinken, gezelligheid en niets moet. Zo kan ik nog wel even doorgaan. En waarom zou je dit alleen maar op vakantie hebben en niet in het dagelijkse leven. 

Daarom mijn 5 tips om je vakantiegevoel vast te houden. 


1 Leuke dingen doen

Waarom alleen op vakantie leuke dingen doen? Het kan ook hier en in je dagelijkse leven. Gun jezelf die tijd. Wat vind jij leuk? En ruim daar tijd voor in. Zo vind ik het heerlijk om buiten te zijn. Als ik er even de tijd voor heb/maak, ga ik (alleen, met kids of met z’n allen) op pad. Een eind fietsen, lekker naar het bos of strand of gewoon in de tuin spelen. Ik kan er ook heerlijk naar uitkijken om samen met vrienden te eten. 


2 Even relaxen

Op vakantie gun je jezelf ineens de tijd om 3 boeken in een week te lezen, terwijl je er thuis niet eens aan toe komt om 3 bladzijdes in een week te lezen. Heb je even tijd? Ga dan niet ineens je administratie, de was of alvast de mail van je werk doen, maar neem die tijd om even te relaxen met bijvoorbeeld een boek. Gun jezelf die tijd. Zo hou je het relaxte vakantiegevoel langer vast. 


3 Sta even stil

Stap niet direct weer in de sneltrein, maar stap eens in de stoptrein. Je komt ook waar je wezen moet, alleen heb je af en toe de tijd om uit te stappen. Gun jezelf een keer op een dag de tijd om even stil te staan op het station. Doe dit bijvoorbeeld bij een kop thee/ koffie of een korte wandeling. Het hoeft niet lang. Al is het maar 5 minuten. Even de tijd nemen om stil te staan bij je eigen gedachten en gevoelens. 


4 Maak ruimte voor spontaniteit

Op vakantie sta ik ’s ochtends op en bedenk dan waar ik zin in heb om op die dag te doen. In het dagelijkse leven is de agenda vol en is het meeste gepland en is er weinig tot geen ruimte voor spontane acties. Te doen waar je op dat moment zin in hebt. Zet een kruis op 1 dag (of moment) in het weekend zodat er ruimte is voor spontaniteit. Heb je zin om eropuit te gaan? Dan kan dat. Heb je zin om langs vrienden te gaan, dan kan dat, heb je zin in een bankhangmiddag, dan kan dat ook. Dan heb je de ruimte om te doen waar jij op dat moment zin in hebt. 


5 Vakantie geheugensteuntjes 

Ken je het gevoel dat je weer op je werk zit en na twee dagen lijkt het alweer een eeuwigheid geleden dat je op vakantie bent geweest? Hoe hou je dat gevoel langer vast? Simpel. Door jezelf eraan te herinneren. Dit kun je doen door je favoriete vakantiefoto op de achtergrond van je telefoon te zetten. Of druk een aantal foto’s af en hang die op een plek waar je ze regelmatig kunt zien. Dan krijg je het vakantiegevoel weer terug als je er naar kijkt. Zo werkt het ook met muziek. Zet het nummer op dat je aan de vakantie herinnert en beleef het weer opnieuw. 

 

Het lijkt alsof je minder productief of effectief bezig bent als je deze tips toepast. Maar niets is minder waar. Want als je relaxter bent, ben je juist efficiënter en effectiever. Je bent meer ontspannen, ervaart minder stress, bent liever voor jezelf en bent veerkrachtiger.


En hoe staat het met jou? Kan je er, na de vakantie, weer helemaal tegenaan of zou je toch iets willen veranderen, maar weet je niet hoe. Wie weet kan ik je daarbij helpen. In een coachtraject op maat gaan we samen kijken naar jouw oplossing. Voor meer informatie over een individueel coachtraject klik je hier. 

 

Hartelijke groet

 

Denise

 

Heb je iets gehad aan dit artikel of wil je reageren? 

Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan plaats ik hem voor jou op deze website.

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier. 

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter