Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2016-07-08

7 tips om stressvrij op vakantie te gaan.

Home > Blog vlog > 7 tips om stressvrij op vakantie te gaan.Op vakantie! Joehoe! Even er helemaal uit. Weg van de dagelijkse rompslomp. Tijd om te ontspannen en bij te komen in een huisje, tentje, (sta)caravan of hotelletje, weg van huis. Alleen het geregel, inpakken en gedoe vooraf kan voor flink wat stress zorgen. Ik heb wel eens iemand horen zeggen: Door de stress vooraf zou ik haast niet meer op vakantie gaan! 

Dus bij deze mijn 7 tips om relaxter op vakantie te gaan. 

 

7 tips om stressvrij op vakantie te gaan

 

 

1 Maak een lijstje van wat er mee moet

Het klinkt zo simpel, maar het werkt echt. Ik heb, best een beetje truttig misschien, voor elke soort vakantie een kant en klare lijst in mijn pc staan. Mijn lijstje is onderverdeeld in ‘kleding, badartikelen, ontspanning, linnen, handig ( zoals kaasschaaf en wasknijpers), kind 1, kind 2 en boodschappen. Bekijk voor jezelf welke verdeling voor jou goed werkt. Voordat ik ga inpakken print ik mijn lijstje uit en dan loop ik met mijn lijstje door het huis en verzamel het allemaal op 1 punt, zodat ik het daarna gemakkelijk kan inpakken. Is het ingepakt, gaat er een streep doorheen! Hoef je niet de hele tijd te denken.. ‘Ik moet het wc papier niet vergeten’. En geef nu toe, wegstrepen is gewoon heerlijk!

 

2 Start op tijd met inpakken

Neem ruim de tijd om in te pakken. Ik vind het heel knap als jij in een uurtje voor het gehele zin alle vakantiespullen in kunt pakken. Dan wil ik graag jou tips hebben! Mij lukt dat dus niet en ik plan er gerust een hele dag voor in, zodat ik op mijn gemakje spullen bij elkaar kan rapen, zonder stress. 

 

3 To-do briefjes

Ja hoor, nog een lijstje. Ik ben Miep lijstje, maar voor mij werkt het goed. Op dit lijstje staan de dingen als: regelen dat de kat gevoerd wordt, planten water geven, vuilnisbak legen enz. Dit lijstje ligt in het zicht, zodat iedereen in het huis kan lezen wat er nog moet gebeuren voordat we op vakantie gaan. Voordeel, dan kan een ander gewoon kijken op het lijstje om te zien wat er nog moet gebeuren, iets ervan doen en daarna doorstrepen. Een ander heeft namelijk ( helaas soms) niet door wat er nog allemaal gedaan moet worden volgens jou. Schrijf het op, dan wordt het duidelijk! En dan kan de ander er ook iets bij zetten. 

 

4. Wat nou, huis aan kant

Ik weet niet of jullie dat ook herkennen. Maar voor het vertrek naar het vakantieadres kreeg ik het op mijn heupen en moest het huis aan kant. Prima, maar het was dan eerder vergelijkbaar met de grote voorjaarsschoonmaak. Want dan kom je na de vakantie lekker thuis in een schoon huis. Dat is inderdaad lekker. Maar je hebt schoon en schoon. Het is fijn om in een relatief schoon en opgeruimd huis thuis te komen, maar die kussenhoezen hoeven echt nu niet in de was. Doe niet meer dan dat je normaal doet. Je hebt het al druk zat. 

 

5 Kids zelf laten inpakken

Afhankelijk van de leeftijd kun je kinderen zelf een tas of koffertje geven die ze mogen inpakken voor op vakantie. Ze mogen daar zelf hun speelgoed en knutselspullen in doen doe ze graag mee willen nemen. Past het niet in de koffer, dan moeten ze een keuze maken. En als jij als ouder denkt, het is misschien minder handig om je complete dinousauruscollectie mee te nemen op vakantie… laat los. Het is de keuze van je kind. Ze denken zelf bewust na over wat ze mee willen nemen en zijn, net als papa en mama, ook aan het pakken voor de vakantie. En op deze manier voorkom je dat je spruit in tranen op vakantie roept: ‘maar nu heb jij dat niet meegenomen!’ 

 

6 Wat moet er nu echt mee? 

Wat moet er ECHT mee. Bedenkt dit voor jezelf. Eigenlijk is het mar een heel kort lijstje. Paspoorten, vouchers, tickets en pinpas/creditcard. De rest is niet erg als je het vergeet. Als je het echt heel erg mist, kun je het op vakantie nog aanschaffen. Ik ken mensen die hun bagage vergeten waren op vakantie. En er was geen man overboord. Ze hebben een heerlijke vakantie gehad. Door spullen te lenen en te kopen kom je een heel eind. En het is nu nog steeds een vakantie die ze niet snel zullen vergeten!

 

7 Voorpret

Zie jezelf al helemaal op vakantie zitten. Focus je op dat beeld. Plak eventueel een plaatje op de koelkast van de vakantiebestemming. Zie het helemaal voor je. Heb het er met elkaar over wat je allemaal gaat doen op vakantie, wat je het leukste lijkt. Want de voorpret is al een groot deel van de vakantie!!! Dan weet je helemaal waar je het voor doet. 

 

Fijne vakantie!!!

 

Warme groet,

 

Denise

 

Heb je iets gehad aan dit artikel of wil je reageren? 

Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan plaats ik hem voor jou op deze website.

 

Meer informatie over individuele coachtrajecten, klik hier. 

 

 
 

 

 

 

 

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter