Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2016-06-06

Waarom jezelf vergelijken met een ander niet handig is!

Home > Blog vlog > Waarom jezelf vergelijken met een ander niet handig is!Jezelf vergelijken met anderen: Ik ben er erg goed in! Ja, maar die ander is slanker dan dat ik ben, bij die ander lijkt het altijd vanzelf te gaan, die ander is zo creatief, dat wil ik ook wel. Zijn gras is groener!!!

seringen roskencoaching

Voel jij je beter?

Voel jij je er beter door? Door jezelf te vergelijken met iemand anders? Ik niet! Over het algemeen vergelijk ik mezelf met mensen die dingen of eigenschappen hebben die ik zelf (nog) niet bezit. Hierdoor voel ik me minder goed over mezelf. Tijd om op een rijtje te zetten waarom jezelf vergelijken met een ander niet handig is!

 

Bij de ander lijkt alles vanzelf te gaan.

Precies: Het lijkt gemakkelijk te gaan bij de ander. Je ziet alleen de kant die mensen je laten zien. Als je alleen al kijkt op facebook zie je maar bij weinig mensen dat ze posten dat het even niet zo lekker gaat. Alleen de hoogtepunten worden gepost. Bij jezelf zie je wel alles. En dan ook nog door een vergrootglas. Dus als je zelf minder lekker in je vel zit zie je vooral wat er goed gaat bij de ander en niet meer wat zo goed is aan jezelf. Bij die ander lukt het wel. Iedereen vindt weer andere dingen belangrijk. Zo kan ik nog wel eens jaloers zijn als ik zie dat het bedrijf van iemand anders sneller lijkt te groeien. Maar nu blijkt die persoon dag en nacht aan zijn bedrijf te werken. Ikzelf vind het ook belangrijk om tijd vrij te maken voor mijn kids. Het is dan ook niet realistisch om me met die persoon te vergelijken, maar toch doe ik het. Is het dan iets in mijn eigen hoofd dat zegt dat ik eigenlijk niet genoeg mijn best doe? Dat ik niet hard genoeg werk om er een succes van te maken? Wil ik dag en nacht werken om mijn bedrijf sneller te laten groeien? Nee, dat wil ik niet! Ik wil ook mijn kinderen zien opgroeien, dus ik maak zelf bewust deze keuze!

 

Die ander is daar veel beter in.

Iedere persoon heeft zijn eigen kwaliteiten. Ik ben bijvoorbeeld stiekem een beetje jaloers op mensen die goed verjaardagen kunnen onthouden en dan ook nog een attent berichtje sturen. Ik heb dit een tijd ook willen kunnen. Netjes in mijn agenda gezet en krampachtig berichtjes gestuurd. Het koste me erg veel moeite en daardoor ging het niet zoals ik vooraf had bedacht. Ik had bedacht dat ik relax leuke berichtjes zou sturen en daarna terug zou krijgen: ‘Wat leuk dat je er aan hebt gedacht!’ Maar het was helemaal niet relaxed. Ik kon niet genieten van het resultaat. Het koste me meer dat dat het me opleverde. Moraal van het verhaal: Ik ben weer goed in andere dingen en ik heb er voor gekozen mijn aandacht daar meer op te richten. En inmiddels heb je facebook die verteld wanneer iemand jarig is. Een stuk gemakkelijker!

 

Richt je op jezelf!

Als je je vergelijkt met een ander richt je je op de dingen die je (nog) niet hebt. Hierdoor wordt je ook minder tevreden met wat je wel hebt. Richt je aandacht op wat je hebt! Wees dankbaar. Dan wordt je gelukkiger! (meer lezen over dankbaarheid) Wat kun je er aan doen? Richt je aandacht op jezelf. Je kunt de ander niet veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen en de manier waarop je ergens tegenaan kijkt. Richt je op waar jij dankbaar voor bent in je eigen leven! Krijg je eigen kwaliteiten goed in beeld! De enige met wie jij jezelf kunt vergelijken is met jezelf!

 

Wil je meer de diepte in met jouwe persoonlijke vraag? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek voor een individueel coachtraject. 

 

Warme groet,

Denise

 

Heb je een vraag of opmerking, je kunt me altijd mailen: info@roskencoaching.nl

Wil je reageren op dit artikel? Stuur dan je reactie naar info@roskencoaching.nl. Dan zet ik hem op de pagina. 

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter