Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2016-05-30

persoonlijke grenzen: ...die de emmer doet overlopen

Home > Blog vlog > persoonlijke grenzen: ...die de emmer doet overlopenStel je eens voor. Je zit op je werk en een collega komt naar je toe en vraagt: ‘Wil jij je kleren uit trekken?’ Wat is jouw reactie?

druppel roskencoaching

 

Mijn reactie zou zijn: ‘Wat!’ Nee, echt niet!!!!’ Over deze reactie hoef ik niet lang na te denken. Hij komt direct boven borrelen en floept er uit. Het verzoek om mijn kleren uit te trekken op mijn werk is zo’n bizar verzoek en gaat zo ver over mijn persoonlijke grens dat het niet moeilijk is, het zelfs heel makkelijk gaat, om het verzoek te weigeren. Een gigantische plons water zorgt ervoor dat de emmer direct overloopt.

 

Grijs gebied

Maar niet alles is zo duidelijk. Heel veel verzoeken zitten in een grijs gebied. Er borrelt niet altijd direct een antwoord naar boven. Sommige verzoeken gaan stiekem een klein beetje over je grens heen, zonder dat je het door hebt. Soms heb je het wel door, maar denk je: ‘ach, dat is maar zo’n klein beetje, waar zeur ik over’. Maar stel je eens voor dat er een heleboel van dit soort verzoeken zijn die een beetje over je grens gaan.

 

Grenzen zoeken

Vergelijk het maar met een klein kind dat zijn dag niet heeft en flink de grenzen aan het opzoeken is. Het laat elke keer vervelend gedrag zien, maar het is net niet vervelend genoeg om een flinke straf te geven. Even een glas drinken ‘per ongeluk’ omgooien, het kleine zusje net even een klein duwtje geven. Herkenbaar? Maar uiteindelijk zorgen al die druppels er samen voor dat de emmer overloopt en het stoom uit je oren komt. De persoonlijke grens is overschreden.

 

Druppels

Zo is het ook met vele kleine verzoeken die net iets over je persoonlijke grens gaan. Het zijn allemaal druppels in de emmer. Let op jouw druppels! Heb jij ze in beeld? Sta stil bij deze druppels die jouw emmer bijna doen overlopen en onderneem actie!

 

Heb je hier hulp bij nodig? Maak een kennismakingsgesprek voor een coachtraject door een mail te sturen.

 

Warme groet, 

Denise

 

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter