Volg Mij:
Volg mij op Facebook
Volg mij op LinkedIn
Nieuwsbrief
2016-04-20

5 tips om bewust van de lente te genieten

Home > Blog vlog > 5 tips om bewust van de lente te genieten 

Mijn favoriete seizoen. De lente! Je ziet overal bloesem, alles staat in de knop. Je ziet lammetjes, de dagen worden langer, de temperatuur stijgt. Lekker naar buiten! Ik krijg daar zoveel energie van.
Ik ga nu vaker naar buiten. Een stukje fietsen met mijn jongste dochter van bijna 1 jaar als de oudste van 4 jaar op de basisschool zit. Ik laat haar kennis maken met de lammetjes in de buurt. Maak jij de lente ook zo bewust mee of gaat het aan je voorbij? Geef je zintuigen flink de kost! Hieronder 5 tips om je op weg te helpen. 

1 Ga naar buiten: Je lichaam heeft vitamine D nodig. Dit zit in zonneschijn. Ook je humeur verbetert met zonneschijn. Je lichaam maakt namelijk serotonine (ook wel het gelukshormoon) aan door zonlicht, dus slurp de zon op, ga naar buiten en je wordt vanzelf blij!

2 Kijk bewust: Probeer minimaal 1 ding te vinden wat je mooi vindt aan de lente of waar je blij van wordt en neem dit in je op. Maak er eventueel een foto van. Zo wordt je je meer bewust van de mooie dingen. Zo heb ik inmiddels een hele batterij aan foto’s van lammetjes en bloesem. Daar word ik blij van!!! 

3 Luister bewust: Welke geluiden hoor je in de lente? Sta eens stil en luister eens. Hoor je de wind door de nieuwe blaadjes of hoor je misschien vogeltjes? Welke vogeltjes hoor je dan? Kun je ze spotten? Dit is ook een leuk spelletje om met kinderen te doen. 

4 Ruik bewust: Wat ruik je in de lente? Adem flink in door je neus als je ’s ochtends de deur uit gaat. Het ruikt echt anders dan in de lente. Wat ruik je? De geur van vers gemaaid gras of ruik je vooral koeienmest ;)

5 Voel de lente. Wat doet het me je? Welk gevoel krijg jij als je aan de lente denkt? En wat maakt dat je dat voelt? 

Wil jij graag bewust van de lente genieten, maar weet je even niet meer waar je de tijd vandaan moet halen? Mail me en dan maken we een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Warme groet, 

Denise

   

Gratis

Klik hier en ontvang mijn gratis eBook:
Deel deze pagina:
Facebook LinkedIn Twitter